Capítol VII - Participació

Després de 7 anys de que es va fer la promesa i de reclamar-ho, per fi es va constituir el Consell de Poble, eina imprescindible per tal que l’opinió del poble, arribi a l’Ajuntament. Malgrat tot, queda temps perquè el funcionament sigui el desitjable i perquè sigui una bona eina de participació dels ciutadans.

Tanmateix, queda penjada una altra de les promeses fetes en el seu dia: El Síndic Municipal, una eina que ben portada i organitzada, pot donar un bon servei al veïnat.


Participació

Per altra banda, en aquest període han crescut Mesas de participació com si fossin bolets i d’altres han desaparegut, per manca de participació i/o interès i és que existeix molta oferta, per la poca demanda que hi ha, així com una mancança que d’altres municipis tenen i que a Sant Quirze, n’estem infradotats: Un centre cívic, que es converteixi en nucli i punt de trobada d’Entitats, Mesas, Consells i el que calgui.

Un aspecte que tampoc podem passar per alt en aquest període, ha estat l’enrenou que es va formar amb la possible segregació del barri de Les Fonts, la seva annexió al municipi de Terrassa i que vàrem conèixer per la premsa, una cosa que hauria d’haver estat en coneixement des d’inici, pel veïnat i que, sortosament, va acabar en un no res.