Capítol IV - Mobilitat

O el que és el mateix, qualitat de mòbil, per tant, aquí sota el concepte mobilitat, tenim la gent que va a peu, en bici, patinet, cotxe, tren, autobús, etc.

Poder coordinar tot aquest moviment de persones i vehicles, no és feina fàcil i de vegades, et ve condicionada per agents externs, com és el cas de Sant Quirze. Vegem-ho:

Vianants: 4 anys ha costat que es solucionés la problemàtica de les voreres de Mas Durán on cada any, més d’un veí s’hi deixava els ossos al patinar, però això no és tot, encara queden totes les voreres de la zona de Sant Quirze Park (amb el mateix problema), amén de voreres que, tenen les llambordes trencades, que estan aixecades i malmeses, tant al centre, com a Les Fonts.

Patinet

Bicicletes i patinets: Potser els darrers anys toca dedicar-se a aquests sistemes de mobilitat i s’aposta per una forta inversió en carrils segregats però que, en el cas de Sant Quirze, no es disposa de tant espai com ens pensem a l’hora de facilitar aquesta mobilitat, a punts estratègics (estació, centre, escoles, comerç, etc.). De moment, a excepció d’algun tram de carril bici, tan sols tenim plans i més plans, però cap intenció de fer complir la normativa a tots aquells que se la saltin.

Autobús: Malgrat que el 70% d’usuaris no són de Sant Quirze, aquests són gent que ve a treballar al poble i, per tant, ens aporten un servei i un benefici per a tots. Tanmateix, la nostra gent gran, veïns de barris sense servei i molts d’altres, depenen d’un transport públic, ja sigui per anar a comprar, a Sabadell, al CAP, al centre o a l’Hospital de Terrassa. Sí o sí, cal incrementar l’actual servei en hora punta i estudiar la possibilitat de moure’ns, internament, sense utilitzar el cotxe. Des de l’’any 2018 reclamem la millora del servei i participem, junt amb l’empresa TUS, en la recerca d’una solució, que a dia d’avui, no s’ha aplicat.

Autoescoles

Autoescoles: El juliol de 2017 denunciem l’increment de tràfic i se’ns informa que està pendent d’un estudi d’Economia, estudi que mai hem vist i que creiem que ni s’ha fet. El juny de 2021 recordem a l’Ajuntament que existeix la llei RD 369/2010 en la que, creiem, es pot limitar aquest increment al nucli del poble. De moment, cap actuació al respecte.

Cotxe: El nucli de Sant Quirze, cada dia té un increment de tràfic important, tant dels veïns de Sabadell que es desplacen a Rubí i Sant Cugat, com de veïns de Sant Quirze que van a la feina o a l’escola. Es deixa la solució a la construcció de la variant C1413. Tanmateix, a Les Fonts, el peatge de la C16, fa que el tràfic de Terrassa cap el sud o al inrevés del sud cap a Terrassa, utilitzin la carretera BP-1503 i de vegades els carrers del nucli, per arribar a destí.

La reducció de velocitat mitjançant ressalts, ha estat l’única mesura duta a terme, amb algun ressalt més semblant al Dragon Khan (pendent d’un 11%), que a un reductor de velocitat.