Capítol IX - Feminisme

En PASSEM COMPTES toca parlar de la resposta de l’Ajuntament, a les necessitats dels col·lectius feminista i LGTBI.

I val a dir que en aquest apartat, les accions engegades o consolidades per part del Consistori, van per bon camí i obtenen un aprovat.

No només s’ha duplicat el pressupost assignat, sinó que s’ha invertit en donar-los major visibilitat y recolzament a la solució de les seves problemàtiques.

Des de crear espais com el de Maria-Mercè Marçal on tothom és ben rebut, amb un servei d’atenció integral, psicològica i jurídica, a persones en situació de violència masclista i suport al col·lectiu LGTBi+Q, a fer programes com “Parlem-ne i m’entens”.


Feminisme

Consolidant la visibilitat amb l’anual entrega del Premi a la Dona, que cerca promoure la igualtat de gènere i que destapa l’entrega de persones solidàries que queden eclipsades per una societat hetero-patriarcal.

El que també aconsegueix amb el Sopar per a Dones, amb més d’un centenar d’assistents i també amb el Dinar de Dones Emprenedores, que pretén l’apoderament de les dones, per no necessitar quotes condescendents i teixir una xarxa de relacions, on puguin interactuar diferents interessos empresarials i econòmics.

Afavorint accions culturals reivindicatives com el club de lectura Entre Dones, on les obres escollides estan escrites i protagonitzades, per dones o el de novel·la negra nomenat “novel·la criminal” dedicat només a escriptores que es fan des de fa temps, a la Biblioteca Municipal.


Feminisme

Oficialitzant la Mesa de Feminisme i LGTBI+Q on es debaten, obertament, temes i aspectes que cal abordar, per poder aportar solucions transversals i incloure protocols d’actuació, per les diferents activitats esportives i formació específica, tot i que el fet que no sigui d’assistència obligatòria, per part de les Entitats Esportives, està impedint que s’avanci com caldria. Aquest és un punt a revisar.

Impulsant programes de formació en diversitat sexual i de gènere, en escoles i instituts i atorgant a les diades internacionals de la Dona i del Col·lectiu LGTBI, rang institucional amb discursos i accions oficialitzats des del Consistori.

En definitiva, es continua educant la ciutadania, amb les seves accions per fer de Sant Quirze del Vallès, un referent català com a poble compromès per la igualtat. Si haguéssim de trobar alguna pega, diríem que tan de bo l’Ajuntament hagués dedicat el mateix interès i esforç en d’altres temes, com els que ha dedicat a aquest.