L’enemic silenciós de la sostenibilitat

10 JUL 2024

En aquests mesos que estem parlant i parlarem, de la taxa de residus, ens trobem com es lògic, el rebuig del veïnat i en conseqüència, hem pogut sentir algunes frases com “si pago, no reciclaré”, però hem fet autocrítica del que estàvem fent fins ara?

tovalloletes Al ja clàssic missatge de que no reciclem el 60% de les escombraries que llencem, ara voldríem parlar d’un petit gest, que moltes persones fem i que provoquen un mal al medi ambient i un sobrecost que, hem d’assumir entre tots, parlem de les tovalloletes.

Creades per “facilitar la nostra vida”, s’han convertit en un veritable mal somni. Les venen com biodegradables o d’un sol ús i al final, junt amb compreses i altres productes de paper acaben al vàter i en conseqüència a les clavegueres i a les depuradores on en molts casos, acaben formant taps que generen problemes i costos.

Recordar que les tovalloletes humides i biodegradables, triguen 100 anys a degradar-se i que des del 2019 (per normativa europea UNE 149002:2019) els embolcalls han de portar una etiqueta verda o vermella, segons es pot llençar al vàter o no.

No fem que ens passi com la fotografia, que ens ha enviat un veí, on a les darreres pluges de juny, les clavegueres ens mostraven el que no fem be.

Respectem el medi ambient i els nostres veïns.