Sobre el rebut de l'aigua

11 MAI 2023

Aquests dies estareu reben el càrrec al vostre compte i la factura a la bústia, del segon rebut d’aigua, amb la nova companyia municipal. Tots els veïns d’aquest servei hauríeu de comprovar que, el període de lectura, ha d’abastar un total de dos mesos (entre 58 i 62 dies, aproximadament).

Com sabreu, tant el consum com el cànon de l’aigua, està dividit en 4 trams, en funció del consum mensual que es faci i, per tant, si la lectura és superior a dos mesos (que és quan es factura) es pot donar el cas de que, part del consum salti de tram i acabem pagant més cara l’aigua d’aquest tram, que hem saltat.

Podeu solucionar-ho, reclamant a la companyia, directament, o en cas de que no us facin cas a l’OMIC (Oficina Atenció Consumidor) Passatge Salvador Dalí de Sant Quirze.


SQVaigua

A tot això us recordarem que, segons el decret sobre consum aprovat per la Generalitat l’any 2013, obliga a que els telèfons de comunicació d’incidències i reclamacions, han de ser gratuïts, circumstància que no es dona en l’actual empresa de l’aigua i que, malgrat ho vàrem publicar en el seu dia, tampoc ens han fet cas, per la qual cosa els propers dies procedirem a denunciar a l’Agència Catalana de Consum, aquest fet i que es sancioni.

Per últim, en la comissió que es va crear per la municipalització de l’aigua, vàrem demanar que els usuaris estiguessin presents en la nova companyia, per tal de que no es tornés a repetir la mala gestió que van fer els responsables polítics de l’Ajuntament, els darrers 20 anys. Això sembla que tampoc és del grat de l’actual govern municipal i, per tant, sembla que estem abocats a un nou període de manca de transparència en el tema de l’aigua.