Ens prenen el pel amb l'aeroport

10 FEB 2023

Una vegada més els representants de l’aeroport, la Generalitat i l’Ajuntament de Sabadell prenen el pel a tots els veïns i veïnes de Barberà, Badia, Sabadell i Sant Quirze, afectats pels perills, les emissions contaminants i sorolls acústics i els tracten d’ignorants.


Eleccions

Primer va ser un estudi econòmic, realitzat per una Fundació creada per la patronal catalana, on se'ns deia que l’aeroport generava fins a 4000 llocs de treballs (directes + indirectes).

Ara, ens diuen que el soroll enregistrat pels sonómetres no sobrepassa els 65 decibels de màxima que marca la llei.

La fórmula que utilitzen, és una mitjana del soroll que produeix un aparell des del moment en que es detecta fins que ha passat un minut i 50 segons. Hem comprovat que, un minut i 50 segons després que els avions travessen la C58 (moment en que es detecta el soroll) el més lent dels aparells està volant sobre Terrassa i el més ràpid, està sobre Sentmenat.

Toquem fusta quan publiquin l’estudi de qualitat de l’aire i ens diguin que es respira millor a l’aeroport que al Pirineu i és que, governi qui governi a la Generalitat, el pel ens el prendran igualment.