Lladre

POBLE

Què és la delinqüència. En tenim a Sant Quirze?

21 MAI 2021


La delinqüència és tota acció humana prohibida per la Llei. Als delinqüents se’ls aplica penes de presó o multes. Els delictes són freqüents en les nostres vides, des dels més habituals, com són els robatoris pel carrer, fins els organitzats per grans màfies.
És un tema del que en parlem poc, però el sentim en forma d’inseguretat. Creiem i pensem que la nostra policia ja farà la seva feina. No es pot baixar la guàrdia i és un tema que ens afecta a tots i hem de ser solidaris. Si veiem qualsevol comportament estrany, relacionat amb un possible delicte, s’ha de comunicar.
La pandèmia ha fet que es visualitzi un tipus de delinqüència més que altres. Per exemple, se’n parla molt de la juvenil. Els mitjans de comunicació se’n fan reso, perquè és com un semàfor, segons el color és indicador de l’estat i l’ordre públic. Ara deu estar en vermell.
Al nostre poble també se’n parla d’aquest últim, però en tenim de tots els tipus. Des de grups criminals, a gran escala amb delictes, com furts amb intimidació, emmagatzematge i distribució de tabac il·legal i estupefaents, a robatoris pel carrer, d’estirades de bosses. El creixement d’un poble o ciutat, inclou aquest fet social.
En la majoria de casos, sobretot els delictes a gran escala, hi ha un treball d’investigació policial important per detenir als delinqüents.
Ens podem preguntar per què trien els delinqüents, Sant Quirze per cometre aquests delictes. La resposta és potser, com molts altres llocs però si es demostra i es comunica, l’actuació policial en detencions, com s’ha fet en molts d’aquests casos, potser els delinqüents s’ho pensarien dues vegades.