AEROPORT

L'aeroport no aixeca el vol

22 JUL 2020


Els mesos d’abril i maig, han estat dos períodes en els que a l’aeroport, tan sols han registrat tràfic aeri de serveis públics.

El mes d’abril, es van comptabilitzar 238 operacions (un 92,9% menys que el 2019) i el mes de maig, 720 operacions (un 84,5% menys que el 2019. Amb aquests números podem afirmar que l’activitat del servei públic a l’aeroport de Sabadell, es mou entre el 8 i el 10% de la seva activitat i que si tenim en compte que aquesta es realitza, bàsicament, en helicòpters, és del tot impossible justificar, el dèficit pressupostari d’aquesta instal·lació.

El juny amb el desconfinament, l’activitat es reprèn, però cau 11,4%. Ara ens queda per veure què passarà juliol, agost i setembre, mesos en que, degut a les més hores de sol, l’activitat és més gran i sobretot a partir de l’octubre, en el que si es compleixen les pautes que es van donar a la crisi econòmica de l’any 2008, veurem com cau en picat el nombre de vols i el tancament d’empreses (del 2008 al 2014 l’activitat va caure un 56%).

Però mentre ho financem amb els impostos de tots, aquí continuaran aprofitant-se, amb el vist i plau de Sabadell.