SOCIETAT

El Sant Quirze on vivíem: CAPÍTOL X - LES FONTS

2 JUL 2020


El dimarts 10 de desembre, ens despertàvem amb la notícia de que els Ajuntaments de Terrassa i Sant Quirze treballaven, conjuntament, per tal de que la part que depèn de Sant Quirze, s’integrés a la ciutat de Terrassa.

Com sempre i amb la mancança pròpia de participació (com denunciàvem en el capítol VI) els darrers en assabentar-se de la notícia, han estat els veïns de Les Fonts, principals afectats d’una mesura com aquesta.

Per qui no sàpiga situar Les Fonts, és un barri a l’altre cantó de Serra Galliners, a tocar del municipi de Terrassa, a la llera de la riera de Rubí i que va viure el seu creixement, a l’època dels anys 60 i 70 amb la immigració d’aquells anys. Anteriorment havia estat lloc d’estiueig i molt apreciat, per les seves aigües que brollaven de les diferents fonts.

Bé, doncs ara tocarà parlar-ne i el veïnat haurà de veure què l’hi és millor, si els serveis de que ara disposa o els que té Terrassa, així com quins són els impostos i taxes que pagarien en comparativa als serveis.

No és una feina fàcil, doncs molts són els interessos i moltes les opinions, però el que creiem que és imprescindible, és que es faci amb transparència, participació i a on la darrera paraula, la tinguin els veïns, qualsevol altra cosa no s'entendria i s'allunyaria de la societat democràtica i participativa a la qual aspirem.