SOCIETAT

El Sant Quirze on vivíem: CAPÍTOL I - AEROPORT

13 MAI 2020


Potser alguns ja s’han oblidat de que existia un aeroport a la vora de Sant Quirze. La caiguda d’activitat d’aquesta instal·lació, per alguns haurà estat un problema econòmic i laboral i per una gran part dels veïns de les poblacions de Barberà, Badia i Sant Quirze, ha estat una benedicció caiguda del cel, mai més ben dit.

Recordarem que si existeix una Comissió de Seguiment d’aquesta instal·lació, és degut a la pressió dels veïns de les poblacions que l’envolten.

Actualment, estan col·locats micròfons i càmeres, tant a Barberà com a Sant Quirze, que enregistren el nivell del soroll, així com les maniobres de les avionetes. Tanmateix, al llarg d’aquest any 2020, es du a terme un estudi econòmic sobre la repercussió d’aquesta instal·lació a la comarca, estudi en el que el veïns haurem de dir la nostra.

Per últim, recordar que aquesta instal·lació està aquí des de l’any 1933, quan encara no existia cap legislació sobre els vols del avions i quan ja existien les poblacions que l’envolten. Per tant, no podem admetre que la instal·lació creixi i s’expansioni, mentre les poblacions veïnes veuen minvat el seu dret a créixer, en benefici de l’aeroport, aeroport que si no fos pels serveis d’emergència (bombers, sanitat, policia, tràfic, etc...) no tindria cap sentit, en tant i en quant ens està costant de la butxaca dels ciutadans, una quantitat que actualment amaga AENA i que l’any 2012, estava al voltant d’uns 9,20 milions d’euros.

Aquí podeu trobar tota la informació que va generant la comissió de seguiment de l'aeroport