Federació d'Associacions de Veïns de Sant Quirze del Vallès
Propera reunió - Masia Can Feliu:   

TRANSPORT
Puja el transport públic entre un 2 i un 2,5%
4 GEN 2018

La pujada decretada per l'Autoritat del Transport Metropolità per al bitllet senzill i la majoria targetes i abonaments de transport (no tots) suposa que els/les usuaris/es pagaran entre un 2 i un 2,5% de mitjana més. La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès, enten que l'endeutament del sistema de transport públic ha de afrontar-se amb mesures que evitin carregar als/a usuaris/es a través de la compra de bitllets.
Cal tenir en compte que garantir la mobilitat de la ciutadania és un dret irrenunciable i resulta evident que els viatges suposen una despesa important en la majoria de les famílies, però a més resulta evident que aquestes pujades atempten directament contra les polítiques tendents a incentivar el pas del cotxe privat al transport públic.
L'incompliment per part de l'Estat en el finançament del transport públic i la desídia de la Generalitat per implementar la Llei 21/2015, de 29 de juliol, de finançament del sistema de transport públic de Catalunya que proclama que "La mobilitat de les persones és un dret social que s'ha de garantir i preservar-se a partir d'un finançament suficient i solidària" que grava, mitjançant diverses mesures, als qui treuen beneficis de la predominant presencia del cotxe privat.
En qualsevol cas, de nou les conseqüències de les arbitràries decisions polítiques sempre recauen sobre les famílies i sectors més desfavorits: augment de les factura de l'electricitat, de l'aigua, del transport públic, la pèrdua de poder adquisitiu de les pensions i el miserable augment del Salari Mínim, etc.