Federació d'Associacions de Veïns de Sant Quirze del Vallès
Propera reunió - Masia Can Feliu:   

MOBILITAT
La inversió no arriba a Sant Quirze
17 MAI 2017

En el període 2011-2016 hem vist com la inversió queia a mínims històrics a Sant Quirze. Actualment es recupera, encara que molt per sota dels nivells que teníem anteriorment. També hem vist com apareixia una nova figura d’inversió: “pressupostos participatius”, una figura que permet que la gent es pronunciï sobre on invertir 200.000 €, mentre que obviem en què es gasta el total del pressupost (19.000.000€).
Per altre banda, tenim pendents grans inversions, que tan sols poden venir de fora de Sant Quirze i, que per tant, depenen de la inversió de la Generalitat.
Aquests darrers mesos hem vist com s’anunciava el tercer carril de l‘autopista C58, que anirà de Terrassa a Sant Quirze, però no fins al veritable cul d’ampolla, que és l’enllaç amb l’autopista B30. A tot això, aquest tercer carril no inclourà la galeria que s’havia planificat pel soterrament de les línies elèctriques.
Ara, la Generalitat anuncia el cobriment de la línia dels Ferrocarrils des de Sabadell-Gràcia fins al Castell de Can Feu, o sigui en el terme municipal de Sant Quirze, per tant s’allunya el projecte de comunicar Sabadell i Sant Quirze per a vianants i ciclistes.
Sense notícies de la derivació de la C1413, que causa grans enrenous al tràfic a diari, ni cap moviment per l’ampliació del servei d’autobusos a l’Hospital i a Terrassa.
I aquí estem, conformant-nos amb un servei d’autobús que gratuïtament ens dóna Sabadell, en la que s’aprofita el parc mòbil antic, que no té facilitats ni pels majors de 65 anys, ni pels que més ho necessiten. I posats a demanar inversió, per quan un poliesportiu en condicions?

De seguir en aquesta línia, poc a poc ens acabarem convertint en el “cul del Vallès”, mentre anem suplint les mancances amb el cotxe particular o a peu.