Federació d'Associacions de Veïns de Sant Quirze del Vallès
Propera reunió - Masia Can Feliu:   

PRESSUPOSTOS 2017
Pressupostos participatius
30 ABR 2016

Ens ha sorprès l'Ajuntament aquests dies, amb la convocatòria d'una reunió amb el veïnat, per tal de decidir en que s'invertiran 200.000 € del pressupost 2017, un costum que fins ara, no havia realitzat cap Ajuntament, però que a totes llums, es queda curt en les seves pretensions, ens expliquem:
200.000 € representen 1,05% del pressupost municipal i, generalment, quan es demana en què invertir una quantitat, les opcions són múltiples i llegítimes, doncs a tots ens preocupen més o menys, un bon grapat de coses.
El que pot acabar passant, és que per acontentar al màxim possible de veïns, aquesta inversió es divideixi en moltes petites inversions que al cap i a fi, no arribi ni al 1,05% dels ciutadans.
Hem sentit mil vegades, la frase "el pressupost està compromès", una frase que serveix d'excusa, per no entrar a valorar en què ens gastem els diners i si, realment, és eficient.
Si rasquem una mica en el pressupost municipal i comencem a analitzar quins són els serveis que es donen, perquè es donen, a quanta gent arriba, si hi ha altres administracions que els donen, si són eficients i així un munt de preguntes, ens trobarem que entre un 15% i un 30% del pressupost, hauríem de qüestionar-lo, analitzar-lo i si s'escau, canviar-lo de dalt avall.
Hi ha molts serveis que no deixarem de donar, això ningú ho qüestiona (almenys nosaltres no).
Voldríem equivocar-nos, però decidir una inversió, no farà que els pressupostos siguin més participatius i que la inversió serveixi de molt. El que caldria començar a pensar, és com hem de gastar el pressupost i si estem o no llençant els diners.