Federació d'Associacions de Veïns de Sant Quirze del Vallès
Propera reunió - Masia Can Feliu:   

AEROPORT SABADELL
Ens prenen pel pito del sereno
24 ABR 2016

Aquest cap de setmana, dos reactors L-39 Albatros de l'empresa TRADLUX S.A. , un holding resident a Luxemburg, amb sis empleats i un capital de 31.000 € (amb això ens fem ja una idea del tipus d'empresa que és), han estat volant, tot fent canvis de direcció, vols rasants, aterraments i enlairaments per sobre les poblacions de Barberà, Badia i Sant Quirze.
Aquests aparells de fabricació Txeca i disseny rus, tenen un pes d'uns 3500 quilos (sense càrrega) i volen a una velocitat màxima de 750 qm./h.
No cal dir que tots aquests vols es realitzen amb el permís de les autoritats de l'aeroport i saltant-se com no, la prohibició de sobrevolar les poblacions i la carta de navegació específica, com hem pogut observar els dos dies que ha estat fent les seves piruetes.
Segons informa una web de l'aeroport, aquests aparells estan vinculats a una associació, sense ànim de lucre, anomenada Fly and Fun (volar i divertir-se) una fal·làcia, si tenim en compte que aquests aparells estant destinats a la instrucció de pilots militars.
Aquests vols han coincidit amb la carta rebuda de la Generalitat de Catalunya, arrel de la queixa que vàrem presentar per la NO convocatòria de la Comissió de Control de l'Aeroport, en la que ens comunicava que la Generalitat havia deixat de convocar-la "de facto", fa 7 anys i sense avís a cap de les parts implicades. Si a tot això hi sumem, les intencions de l'aeroport de promocionar els vols de reactors, fan que tot plegat ens prenguin pel "pito del sereno" Seguirem informant