PERSONATGES

Purificació Salas Xandri (1892-1974).Nascuda a Còrdova, va ser coneguda popularment com a donya Pura. Va ser pedagoga, tasca professional que va començar l'any 1934 a Sant Quirze. Purificació Salas va ser mestra de Sant Quirze, durant els anys de la postguerra i del franquisme, fins l'any 1958 en que es va jubilar. Es convertí en una persona molt popular i coneguda al nostre municipi, motiu pel que actualment a principis dels anys seixanta, una escola porta el seu nom.
Joan Vila Puig (1890-1963). Va nèixer al número 45 del carrer major i de jove es traslladà a Sabadellon començà a treballar com a aprenent a una empresa de pintura decorativa. Mentre treballava a aquesta empresa, va iniciar els estudis de dibuix a l'Escola Industrial. Anys mès tard va començar els seus estudis a l'Escola de Belles Arts de Barcelona.
La seva primera exposició es va dur a terme al Centro Artísitico de Granada quan tenia 28 anys, la segona celebrada l'any 1920, va ser al Círculo de Bellas Artes de Madrid. Joan Vila Puig va ser membre de La Academia de San Fernando i president de l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. Actualment les seves obres es poden contemplar als museus de Barcelona, Sabadell, Tossa de Mar, Oslo, Buenos Aires i Venècia.
Josep Maria Relat (1910-1985). Nascut a Avinyó (Bages). Alumne de batxillerat dels Escolapis de Sabadell. Va estudiar medicina i va arribar l'any 1933 a Sant Quirze, on va dur a terme la seva tasca durant 43 anys. La seva participació i ajuda a les víctimes de les riuades de l'any 1962 va ser molt important.
Sant Quirze va erigir un bust i va donar nom a una plaça del municipi, en homenatge a ell i la seva tasca.